Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κορινός Πιερίας : Αθ. Μπίντας, o τάφος της Ολυμπιάδας βρίσκεται στον Τύμβο του Κορινού Πιερίας - Δείτε το βίντεο

Ο ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας Αθανάσιος Μπίντας παρουσίασε σε επιστημονικό συνέδριο την έρευνα που έχει κάνει στον Τύμβο Κορινού του νομού Πιερίας υποστηρίζοντας πως εκεί βρίσκεται ο τάφος της γυναίκας του βασιλιά Φιλίππου και μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας.

Ο καθηγηγής μιλώντας στην εκπομπή "Περίμετρος" της ΕΡΤ3 έκανε λόγο για μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ στη χώρα μας τονίζοντας ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις επιγραφές του τάφου. Για το λόγο αυτό δηλώνει πως θα συνεχίσει ακούραστος την προσπάθεια να αναδειχθεί ο τάφος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Πρόκειται για εύρημα που συμπεριλαμβάνει πολλά στοιχεία, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σημαντικό πρόσωπο. Επιπλέον υπάρχουν επιγραφές, καθώς και αντικείμενα, όπως ένας ανάγλυφος σκύλος, όπως αυτός που είχε χαρίσει ο  στρατηλάτης στη μητέρα του πριν φύγει για την Ασία, αλλά και φίδια, με τα οποία ασχολείται η Ολυμπιάδα.Πληροφορίες αντλήθηκαν από τις παρακάτω πηγές :