Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Προτομή περίπου 2.000 ετών ενός ιερέα βρέθηκε στο Δυτικό Θέατρο στην Αρχαία Πόλη της Λαοδίκιας

Προτομή περίπου 2.000 ετών ενός ιερέα βρέθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Δυτικό Θέατρο στην Αρχαία Πόλη της Λαοδίκιας.

Το Τμήμα Ανασκαφών έκανε την ανακοίνωση της ανακάλυψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη δήλωση που έγινε, αναφέρθηκε ότι η προτομή του ιερέα θα παρουσιαστεί σύντομα στο Μουσείο Ντενιζλί.

Επικεφαλής των ανασκαφών της Λαοδικείας Καθ. Δρ. Ο Celal Şimşek είπε, «Υπήρχε μια πλήρωση 8 μέτρων στο βόρειο τμήμα του οχυρωματικού τείχους που εκτείνεται δυτικά από τη σκηνή του θεάτρου και χτίστηκε στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ.

Κατά την αφαίρεση της γέμισης, την οποία μπορούμε να ονομάσουμε απόβλητα κτιρίων που καταστράφηκαν από σεισμούς, συναντήσαμε ένα πολύ όμορφο πορτρέτο ενός ιερέα, το οποίο θεωρούμε ότι είναι 2.000 ετών. " λέει.

Δηλώνοντας ότι το πρόσωπο που απεικονίζεται στο άγαλμα μπορεί να είναι ο ιερέας του ναού που ανήκει στον Δία, τον αρχηγό θεό της πόλης, είπε ο Şimşek, «Αυτό δεν είναι απολύτως σαφές. Αλλά μπορεί να γίνει κατανοητό ότι είναι ο κυβερνήτης ενός ναού. Ανήκει σε άτομο μεσαίας ηλικίας. " λέει.

Το άγαλμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού, χτισμένο το 113 μ.Χ., βρέθηκε στην αρχαία πόλη της Λαοδίκιας πέρυσι. Εκτός από το άγαλμα, το οποίο ανακαλύφθηκε και συναρμολογήθηκε σε 356 κομμάτια, υπήρχε επίσης μια απεικόνιση ενός εχθρού στρατιώτη με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του.


Πηγή εικόνας : arkeofili.com

Πληροφορίες αντλήθηκαν από την πηγή