Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοι ήταν οι 10 πιο "δυνατοί" άνδρες της Ελληνικής μυθολογίας

Η ιστορία των Ελλήνων είναι γεμάτη αγώνες, πολέμους αλλά και πολλούς ήρωες. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συναντήσεις και στην Ελληνική μυθολογία, αλλά εδώ θα βρεις και πολλές ιστορίες με θαρραλέους πολεμιστές, θεούς και ηθικά διδάγματα.

Διαβάζοντας τις ιστορίες της Ελληνικής μυθολογίας θα συναντήσεις πλήθος ισχυρών ανθρώπων (ανδρών και γυναικών), τα κατορθώματα των οποίων είναι γνωστά σε όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Πολλοί από αυτούς είναι γνωστοί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, και αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές χώρες. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι θεωρούνται οι 10 ισχυρότεροι άνδρες της μυθολογίας μας.


1. Ηρακλής


Ο Ηρακλής ήταν ο γιος του Δία και είναι από τους πιο γνωστούς ήρωες της μυθολογίας. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του κατάφερε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και να γλυτώσει από το θάνατο. Ο Ηρακλής έγινε από τους πιο σημαντικούς ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, και είναι επίσης γνωστός για το πιο αποτρόπαιο έγκλημα καθώς σκότωσε τα ίδια του τα παιδιά. Παρόλα αυτά, το όνομα του είναι συνώνυμο της δύναμης ακόμη και σήμερα.

2. Θησέας


Δεν είναι σίγουρο ποιος είναι ο πατέρας του Θησέα. Θεωρείται ότι είναι γιος του Αιγέα ή του Ποσειδώνα. Ο Θησέας έγινε ήρωας στην Αθήνα όταν σκότωσε τον Μινώταυρο και έσωσε τις ζωές πολλών παιδιών που στέλνονταν ως θυσία στο τέρας αυτό.

3. Βελλεροφόντης


Ο Βελλεροφόντης είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ήρωες και πολεμιστές της Ελληνικής μυθολογίας. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους φονιάδες τεράτων και σύμφωνα με τους μύθους ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο φτερωτό άλογο, Πήγασος. Ένα από τα τέρατα που σκότωσε ήταν η Χίμαιρα, η οποία έβγαζε φωτιά από το στόμα της.

4. Αχιλλέας


Από τους καλύτερους πολεμιστές του Τρωικού πολέμου ήταν ο Αχιλλέας. Ήταν αήττητος μέχρι την στιγμή που ο Πάρις, ο πρίγκηπας της Τροίας, έριξε ένα βέλος και τον πέτυχε στη φτέρνα του με αποτέλεσμα να πεθάνει. Λέγεται ότι η μητέρα του τον είχε βουτήξει στο ποτάμι Στύγας για να γίνει αθάνατος, αλλά τον κρατούσε από τις φτέρνες και γι΄αυτό ήταν το τρωτό του σημείο. Θεωρείται ένας από τους δυνατούς άντρες της μυθολογίας λόγω των ικανοτήτων του στις μάχες και του ηρωισμού του.

5. Ορφέας


Ο Ορφέας ήταν μουσικός, ποιητής και προφήτης. Ο Ορφέας δεν ήταν γνωστός για τις μάχες του, αλλά για το γεγονός ότι μπορούσε να μαγέψει τους πάντες με τη μουσική του.

6. Περσέας


Ο Περσέας ήταν γιος της Δανάης και του Δία, και ιδρυτής των  Μυκηνών. Είναι ένας από τους πρώτους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τη Μέδουσα με τη βοήθεια των θεών. Αυτό το κατόρθωμα τον έκανε αμέσως ήρωα.

7. Τριπτόλεμος


Ο Τριπτόλεμος ήταν ένας από τους πιο θαρραλέους άνδρες στην περιοχή του, την Ελευσίνα. Γιος του βασιλιά της Ελευσίνας Κελεού και της Μετανείρας, ο Τριπτόλεμος προστάτευε την πόλη του με σοφία και χρησιμοποιώντας την κρίση του. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η θεά Δήμητρα του έμαθε πως να καλλιεργεί τη γη, κάτι που αργότερα το δίδαξε και ο ίδιος σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνεισφορά του στην καλλιέργεια είναι ο λόγος που κατατάσσεται στους πιο ισχυρούς άνδρες της μυθολογίας.

8. Οδυσσέας


Ο Οδυσσέας ήταν ο βασιλιάς της Ιθάκης, και είναι ο βασικός ήρωας του Ομήρου. Ήταν παντρεμένος με την Πηνελόπη, και έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την εφεύρεση του, τον Δούρειο Ίππο, με τον οποίο οι Έλληνες κατάφεραν να μπουν στην Τροία και να νικήσουν. Είναι, επίσης, γνωστός για τον ηρωισμό που έδειξε προσπαθώντας να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το τέλος του πολέμου.

9. Πειρίθους


Ο Πειρίθους, γιος της Δίας και του Ιξίονα ή του Δία, ήταν στενός φίλος του Θησέα. Ήταν παντρεμένος με την Ιπποδάμεια και ήταν ο βασιλιάς των Λαπιθών. Αναφέρεται ως ένας από τους πιο δυνατούς άνδρες της Ελληνικής μυθολογίας εξαιτίας της αγάπης του για τον φίλο του, τον Θησέα, αλλά και λόγω της προσπάθειας του να απαγάγει την Περσεφόνη.

10. Ιάσονας


Ο Ιάσονας ήταν ένας πρίγκηπας που δεν είχε και τα καλύτερα παιδικά χρόνια. Για να ξαναπάρει τον θρόνο του, τον οποίο δικαιούνταν, έπρεπε να φέρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Κατά την αναζήτηση του έδειξε πολλές φορές τον ηρωισμό του.


Πηγή