Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ο ασύλητος θαλαμοειδής τάφος που βρέθηκε τυχαία στην Ιεράπετρα - Δείτε το βίντεο

Ένας ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, όπου μεταξύ άλλων περιείχε μια λάρνακα με πολύ καλά σωζόμενο σκελετό ενήλικου ατόμου σε συνεσταλμένη στάση, καθώς και αγγεία σε άριστη κατάσταση διατήρησης, αποκαλύφθηκαν στην περιοχή της Ιεράπετρας σε ανασκαφή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Βρέθηκε τυχαία μέσα σε ελαιώνα από αγρότη ένας νέος αρχαιολογικός θησαυρός.

Ο αγρότης επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του και οι τροχοί του αυτοκινήτου του έπεσαν σε ένα κοίλωμα στη γη, το οποίο έδινε την εικόνα αρχαίου τάφου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία κινητοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr η κα. Χρύσα Σοφιανού «πρόκειται για έναν μοναδικό θολωτό λαξευτό τάφο σε βάθος τεσσάρων μέτρων, ο οποίος δεν μας παραπέμπει σε ταφή κάποιου άρχοντα της περιόδου εκείνης, δηλαδή της Υστερομινωικής ΙΙΙ (1500 – 1400 π.Χ.), αλλά σε τάφο ενός κοινού θνητού».

«Στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουμε αναφορές για άλλους τέτοιους τάφους. Ωστόσο θεωρώ ότι η έρευνα μας θα πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε η κα. Σοφιανού.




Πληροφορίες αντλήθηκαν από την Πηγή