Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Το Πρίνστον καταργεί την απαίτηση ελληνικών και λατινικών για κλασικούς σπουδαστές για την καταπολέμηση του «συστημικού ρατσισμού»

Οι σπουδαστές κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον δεν θα απαιτείται πλέον να μάθουν ελληνικά ή λατινικά σε μια ώθηση για τη δημιουργία ενός πιο περιεκτικού και δίκαιου προγράμματος, μια προσπάθεια που δόθηκε «νέα επείγουσα ανάγκη» από τα «γεγονότα γύρω από τον αγώνα που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι», σύμφωνα με σχολή.

Τον περασμένο μήνα, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού ενέκριναν αλλαγές στο τμήμα Κλασικών, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του κομματιού των «κλασικών», το οποίο απαιτούσε ενδιάμεση επάρκεια στα ελληνικά ή στα λατινικά, σύμφωνα με το Princeton Alumni Weekly. Καταργήθηκε επίσης η απαίτηση να διδάσκουν οι μαθητές ελληνικά ή λατινικά.

Ο Τζος Μπίλινγκς, διευθυντής προπτυχιακών σπουδών και καθηγητής κλασικών, είπε ότι η αλλαγή θα δώσει στους μαθητές περισσότερες ευκαιρίες να ασχοληθούν με τα κλασικά.

Ο Billings είπε ότι οι αλλαγές είχαν επιδοθεί πριν ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Christopher Eisgruber ζητήσει την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού στο πανεπιστήμιο, αλλά η αλλαγή του προγράμματος σπουδών επανήλθε ως προτεραιότητα μετά την έκκληση του προέδρου για δράση και τα «γεγονότα γύρω από τον αγώνα που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι».

«Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη νέων προοπτικών στον τομέα θα κάνει τον τομέα καλύτερο», είπε. «Έχοντας άτομα που μπορεί να μην έχουν σπουδάσει κλασικά στο λύκειο και μπορεί να μην είχαν προηγούμενη επαφή με τα ελληνικά και τα λατινικά, πιστεύουμε ότι έχοντας αυτούς τους μαθητές στο τμήμα θα το κάνει μια πιο ζωντανή πνευματική κοινότητα».

Ο Billings είπε ότι οι μαθητές θα εξακολουθήσουν να ενθαρρύνονται να μάθουν οποιαδήποτε γλώσσα εάν είναι σχετική με τα ενδιαφέροντά τους στο τμήμα και ότι οι προσφορές μαθημάτων παραμένουν οι ίδιες.

Μια δήλωση ποικιλομορφίας και δικαιοσύνης στον ιστότοπο του τμήματος λέει ότι «η ιστορία του δικού μας τμήματος μαρτυρεί τη θέση των Κλασικών στο μακρύ τόξο του συστημικού ρατσισμού».

«Το τμήμα μας στεγάζεται σε ένα κτίριο που φέρει το όνομα του Μόουζες Τέιλορ Πάιν, του ευεργέτη του Πανεπιστημίου του οποίου η οικογενειακή περιουσία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη δυστυχία των σκλάβων εργατών στις κουβανικές φυτείες ζάχαρης», αναφέρει η δήλωση. «Αυτός ο ίδιος πλούτος εγγυήθηκε την απόκτηση των ρωμαϊκών επιγραφών που κατέχει το τμήμα και που βρίσκονται επί του παρόντος στον τρίτο όροφο της Βιβλιοθήκης Firestone. Μόλις λίγα μέτρα από τα γραφεία μας και στραμμένο προς το Φάιρστοουν βρίσκεται ένα άγαλμα του Τζον Γουίδερσπουν, του δουλοκτήτη έκτου προέδρου του Πανεπιστημίου και ενός σθεναρού οπαδού της κατάργησης, ακουμπισμένο σε μια στοίβα βιβλία, ένα από τα οποία φέρει το όνομα «Κικέρων». ”

Το τμήμα έχει μια επιτροπή δικαιοσύνης τεσσάρων ατόμων και λέει ότι στοχεύει στη «δημιουργία ευκαιριών για την πρόοδο μαθητών και (μελλοντικών) συναδέλφων από ιστορικά υποεκπροσωπούμενα υπόβαθρα εντός του κλάδου», η οποία περιλαμβάνει «τη διασφάλιση ότι ένα ευρύ φάσμα προοπτικών και εμπειριών ενημερώνει μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού παρελθόντος».

«Οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε για την προώθηση της ισότητας και της ένταξης δεν θα επαρκούν για την προστασία των μελών της κοινότητάς μας από τις διακρίσεις και τις επιπτώσεις του συστημικού ρατσισμού – ιδιαίτερα κατά του ρατσισμού των Μαύρων», προσθέτει η δήλωση. «Για αυτόν τον λόγο, τελειώνουμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στις προσπάθειες για την επίτευξη ισότητας στο έθνος μας και στον κόσμο μας».

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον ρατσισμό που έκανε το τμήμα μας και τον τομέα μας αφιλόξενα για τους Μαύρους και μη Μαύρους μελετητές του χρώματος και επιβεβαιώνουμε ότι οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», αναφέρει η δήλωση.

Εν τω μεταξύ, το τμήμα πολιτικής πρόσθεσε ένα κομμάτι στη φυλή και την ταυτότητα, το οποίο ο συνεργάτης πρόεδρος του τμήματος είπε ότι ήταν μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας στην πανεπιστημιούπολη που ξεκίνησε η Eisgruber για την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού.

Ο πρόεδρος ανέθεσε σε μια επιτροπή να επανεξετάσει το τμήμα για να προτείνει απαντήσεις. Το νέο κομμάτι δημιουργήθηκε από μαθήματα που ήδη προσέφερε το τμήμα.

«Η πολιτική της φυλής βρίσκεται κάτω από τόσο μεγάλο μέρος της πολιτικής ιστορίας των ΗΠΑ», δήλωσε η καθηγήτρια Frances Lee, αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος πολιτικής.

Υπάρχει «ένα ευρύ φάσμα πνευματικών ερωτημάτων καθώς και θέματα που πρέπει να κατανοήσετε εάν θέλετε να κατανοήσετε την πολιτική στον πυρήνα της», πρόσθεσε.

Η πίστα θα περιλαμβάνει τρεις βασικές απαιτήσεις: ένα εισαγωγικό βασικό μάθημα «Φυλή και Πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες». άλλα τρία μαθήματα από τα 14 επικεντρώθηκαν στη φυλή και την ταυτότητα. και μια διπλωματική εργασία που περιλαμβάνει το θέμα.


Πληροφορίες ανλήθηκαν από την πηγή