Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Οι Καλάς στο 11 Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων είμαστε απόγονοι των Ελλήνων και του Μ. Αλεξάνδρου – Δείτε το Βίντεο

Οι Καλάς (Αγγλικά: Kalash, Νουριστάνι: Kasivo) είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί την διάλεκτο των Καλάς. Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 5.000 περίπου. Παραδόξως, διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά (είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού).

Οι Καλάς αποδίδουν αυτή τη διαφοροποίηση στο γεγονός ότι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποτελούν πληθυσμό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω αυτού του ισχυρισμού τους, αφού έχουν γίνει αρκετές γενετικές έρευνες για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους και ο βαθμός συγγένειάς τους με τους Έλληνες.

Ο εκπρόσωπος των ΚΑΛΑΣ που ζουν στο Πακιστάν, στο 11 Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων.Συνέντευξη του εκπαιδευτικού Θανάση Λερούνη στον Γιάννη Ζήση με θέμα τη φυλή των Καλάς του Ινδικού Καυκάσου.

Η συνέντευξη δόθηκε το 1996 στο Πλατανοδάσος του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή Μάκρη Φθιώτιδας.


Καλάς, οι Έλληνες των Ιμαλαΐων - Οι απόγονοι των Στρατιωτών του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου


Απόσπασμα από εκπομπή της ΕΤ3 αφιερωμένη στις αποστολές και συγκινητικές αποκαλύψεις του ΜΑΚΕΔΝΟΥ και του Προέδρου του και Συγγραφέα Δημήτρη Αλεξάνδρου.
Πηγή