Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Οι 7 πιο περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα

Όλοι γνωρίζουμε μερικά πράγματα για τη σπουδαιότητα των αρχαίων Ελλήνων, ωστόσο μερικοί από αυτούς έφυγαν με τον πιο περίεργο τρόπο!
Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, αυτό είναι δεδομένο. Στην αρχαία Ελλάδα, άλλοι πέθαιναν ηρωικά σε μια από τις τριακόσιες δισεκατομμύριες χιλιάδες μάχες, άλλοι από τις άλλες τόσες ασθένειες, από δολοφονίες που θα ζήλευαν στο Game of Thrones, από κανένα κεραυνό άμα είχε νεύρα ο Δίας, ή θα τρώγανε και καμιά χελώνα στο κεφάλι. Πάμε να δούμε, λοιπόν, 7 από τους πιο περίεργους θανάτους της αρχαιότητας.

ΥΓ. Μερικοί από τους θανάτους δεν είναι αποδεδειγμένοι και βασίζονται σε παραδόσεις, αλλά μην είστε σπαστικοί για μια φορά στη ζωή σας και διασκεδάστε το. Οκ;

1. Ο Χρύσιππος πέθανε κυριολεκτικά από τα γέλια περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα. Έτσι δεν θέλουμε να φύγουμε όλοι;


Ο Χρύσιππος ο Σολεύς ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της Στωικής σχολής και μεγάλος χωραταζής αφού το χιούμορ του αποδεδειγμένα σκοτώνει κόσμο. Συγκεκριμένα, ο φιλόσοφος έδωσε σε έναν γάιδαρο λίγο κρασί και τον παρακολουθούσε καθώς προσπαθούσε μεθυσμένος να φάει σύκα. Απ’ οτι φαίνεται, το να τρώει ένας μεθυσμένος γάιδαρος σύκα είναι το πιο αστείο πράγμα στον κόσμο και έτσι ο Χρύσιππος πέθανε κυριολεκτικά από τα γέλια. Με το ίδιο του το αστείο.

2. Ο Βούπαλος δεν άντεξε το diss του Ιππώνακτα και αυτοκτόνησε περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο Ιππώναξ ήταν αρχαίος σατιρικός, του οποίου τα ποιήματα αργότερα συντέλεσαν στη τραγωδία. Έγραψε σατιρικά κείμενα για τους γλύπτες Βούπαλο και Αθήνι, οι οποίοι του έφτιαξαν γλυπτό παρουσιάζοντάς τον ακόμα πιο άσχημο απ’ ότι ήταν.

Αυτό εξόργισε τον Ιππώνακτα, ο οποίος έγραψε το μεγαλύτερο diss της εποχής, αποκαλώντας τον Βούπαλο «μητροκοίτη» (κοινώς motherf*cker) και πως βρίσκεται σε ερωτική σχέση με την ίδια του τη μητέρα. Ο Βούπαλος δεν επηρεάστηκε προφανώς από τον Ιππώνακτα και αποφάσισε με καθαρό μυαλό και ηρεμία, να αυτοκτονήσει.

3. Ο Αισχύλος πέθανε όταν ένας αετός πέταξε μια χελώνα στο κεφάλι του περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο Αισχύλος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας, βρήκε όμως έναν…τραγικό θάνατο όταν μια χελώνα έσκασε στο κεφάλι του. Συγκεκριμένα, ένας αετός νόμιζε πως το καραφλό της κεφαλής του Αισχύλου ήταν πέτρα και πέταξε τη χελώνα με στόχο να σπάσει το καβούκι. Το καβούκι δεν ξέρουμε αν έσπασε, πάντως το κεφάλι του Αισχύλου σίγουρα έσπασε.

Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι πως ο Αισχύλος είχε προφητεύσει πως θα πεθάνει από ένα σώμα που θα έρθει από τον ουρανό.

4. Ο Ηράκλειτος πασαλειμμένος με κοπριά, φαγώθηκε από σκυλιά περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο μεγάλος φιλόσοφος Ηράκλειτος φημολογείται πως φαγώθηκε από μερικά άγρια σκυλιά, ενώ βρισκόταν πασαλειμμένος με κοπριά. Υπάρχει λόγος που είχε πασαλειφτεί με κοπριά, όχι καλός λόγος, άλλα παραμένει λόγος.

Ο Ηράκλειτος έπασχε από υδρωπικία, μια ασθένεια για την οποία οι γιατροί δεν μπορούσαν να του προτείνουν αντίδοτο. Έτσι, ο Ηρόδοτος αποφάσισε να πασαλειφτεί με κοπριά, για να απαλλαγεί από την ασθένεια.  Οπότε ξάπλωσε στο έδαφος, και τα σκυλιά πήγαν εκεί και τον κατασπάραξαν ζωντανό. Επαναλαμβάνω τη λέξη «φημολογείται».

5. Ο Πύρρος της Ηπείρου έφαγε ένα κεραμίδι στο κεφάλι από μια μάνα περίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο Πύρρος της Ηπείρου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς της εποχής του, καθώς κατέκτησε πολλές περιοχές, και πολέμησε γενναία σε πολλές μάχες, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη Σικελία και το Άργος. Ωστόσο πέθανε αφού μια ηλικιωμένη του πέταξε μια κεραμίδα στο κεφάλι. Δεν μπορούμε να τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Ο Πύρρος, πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης του Άργους. Αρχικά, δέχτηκε χτύπημα από ένα ακόντιο που τρύπησε την πανοπλία του στο θώρακα, αλλά δεν ήταν σοβαρό τραύμα. Τότε στράφηκε ενάντια στο στρατιώτη που επιτέθηκε, κάποιον άνδρα από το Άργος, που ήταν γιος μιας φτωχής ηλικιωμένης γυναίκας. Εκείνη, είχε καταφύγει στη στέγη ενός οικήματος και όταν είδε τον κίνδυνο που διέτρεχε ο γιος της, σήκωσε έντρομη ένα κεραμίδι και το πέταξε στον Πύρρο. #ellinidamana

6. Ο Φιλητάς ο Κώος πέθανε διορθώνοντας τους άλλουςπερίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο Φιλητάς ο Κώος ήταν ο πρώτος grammar nazi της αρχαιότητας, και είναι σίγουρο πως αν ζούσε τώρα θα τον έβλεπες παντού στα σχόλια του 4chan και του reddit. Όπως κάθε λογικός άνθρωπος, Ο Φιλητάς όποτε άκουγε κάποιον άνθρωπο να χρησιμοποιεί λανθασμένα τη γλώσσα, το σημείωνε στα κείμενά του και εξηγούσε τι έκανε λάθος. Έτσι, ο Φιλητάς εθίστηκε από αυτά τα λάθη, και προσηλωμένος στο έργο του, πέθανε από ασιτία και από τις συνεχείς αϋπνίες.

7. Ο Αρριχίων είναι ο πρώτος νεκρός που νικάει στους Ολυμπιακούς Αγώνεςπερίεργοι θάνατοι στην αρχαία Ελλάδα


Ο Αρριχίων ήταν ένας γνωστός αθλητής του Παγκρατίου, του αυθεντικόυ MMA, όπου τα πάντα (εκτός από χτύπημα στα μάτια, στα γεννητικά όργανα και τις δαγκωματιές) ήταν επιτρεπτά. Ως αποτέλεσμα, ο ηττημένος έφευγε από τον αγώνα είτε πολύ τραυματισμένος ή νεκρός.

Αυτό δεν ισχύει για τον Αρριχίων, ο οποίος κατάφερε να νικήσει αν και νεκρός. Όταν ο αντίπαλός του τον έπιασε με κεφαλοκλέιδωμα, ο προπονητής του του φώναξε να μην παραδοθεί. Ο προπονητής του τον ενέπνευσε να συνεχίσει μέχρι τέλους, κάτι το και οποίο έκανε, αφού κατάφερε να γυρίσει τον αστράγαλο του αντιπάλου του και να τον υποτάξει. Αν και ο Αρριχίων είχε ήδη πεθάνει, παρόλα αυτά βραβεύτηκε σαν Ολυμπιονίκης.


Πηγή