Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Διεθνής γενετική επιστημονική έρευνα θεωρεί ότι ο Γολιάθ είχε Ελληνική καταγωγή - Δείτε το βίντεο

Μία νέα διεθνής γενετική επιστημονική έρευνα θεωρεί πιθανό ότι ο Γολιάθ είχε Ελληνική καταγωγή.

Οι Φιλισταίοι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι των Ισραηλιτών κατάγονταν από ανθρώπους που είχαν έρθει από το Αιγαίο τη νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο στην αρχή της εποχής του σιδήρου.

Η γενετική αυτή έρευνα επιβεβαιώνει τα στοιχεία της αρχαιολογικής σκαπανείς που είχε οδηγήσει  στο συμπέρασμα ότι οι Φιλισταίοι είχαν μεταναστεύσει από το Αιγαίο.

Μια νέα μελέτη σύγχρονου και αρχαίου DNA δέκα ανθρώπων που έζησαν πριν από 1300 έως το 2800 χρόνια στην αρχαία πόλη Ασκελόν φωτίζει την καταγωγή των Φιλισταίων.

Ασκελόν ήταν ένα από τα βασικά κέντρα των Φιλισταίων σύμφωνα με την έρευνα στο περιοδικό «Science Αdvances» οι Φιλισταίοι μετανάστευσαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Τα αρχαία κείμενα των ισραηλιτών λένε ότι οι Φιλισταίοι ήρθαν από την «Καφθόρ» (όνομα της εποχής του Χαλκού για την Κρήτη).



Σύμφωνα με το «New Scientist» θεωρείται πολύ πιθανή η καταγωγή τους από την Ελλάδα και από την Κρήτη. Το DNA των Φιλισταίων εμφανίζει ομοιότητα 25 έως 70% με το DNA σκελετών από την Κρήτη. Ομοιότητες προκύπτουν με ανθρώπους της ιβηρικής και της Σαρδηνίας

Σύμφωνα με τα γενετικά και αρχαιολογικά δεδομένα ενισχύεται η άποψη ότι υπήρξε μετανάστευση από την Ελλάδα και την Κρήτη των φίλων της Εστίας.



Πληροφορίες αντλήθηκαν από την πηγή - βίντεο