Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Ελ Μελτίν" η Ελληνική πόλη της Τυνησίας

Η Τυνησία κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους από την περίοδο του ανθρώπου του Κρομανιόν. Οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην Τύνιδα περίπου το 1200 π.χ. Την Ελληνική αποίκηση ακολούθησαν οι Φοίνικες οι οποίοι και δημιούργησαν την Καρχηδόνα η οποία υπήρξε αντίπαλος της Ρώμης.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Δείτε την εκπληκτική ψηφιακή απεικόνιση της Κωνσταντινούπολης την εποχή της ακμής του Βυζαντίου.

Αν και πιστεύεται ότι η Κωνσταντινούπολη μπορεί να έχει κατοικηθεί από το 3000 π.Χ., δεν ήταν πόλη μέχρι που τα Έλληνες άποικοι έφτασαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα π.Χ. Με επικεφαλής τον βασιλιά Βύζαντα, εξ ου και το πρώτο όνομα της Κωνσταντινούπολης, το Βυζάντιο. Η  τοποθεσία επιλέχθηκε για τη στρατηγική της θέση κατά μήκος του Βοσπόρου.

Μέγας Αλέξανδρος ο εγκρατής ηγεμόνας. Άγνωστες ιστορίες της ζωής του.

Ένα από τα πολλά καλά τα οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον χαρακτήρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν και η εγκράτεια του. Πολύ πιο σημαντικό από το να νικά τους εχθρούς του θεωρήθηκε το να νικά τα πάθη του. Με την εγκράτεια του σώθηκε από πολλούς κινδύνους αλλά και πολλές δυστυχίες,όπως εξάλλου και κάθε άνθρωπος ο οποίος ζει με γνώμονα το σωστό και το δίκαιο νικώντας τα πάθη του.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τα Μυστικά του Παρθενώνα

Το απίστευτο ντοκιμαντέρ με τίτλο Τα "Μυστικά του Παρθενώνα" περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς χτίστηκε ο Παρθενώνας και τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αποκατάστασή του, καθώς οι καλύτεροι επιστήμονες διεισδύουν στα βάθη του ιερού βράχου.

To κηρύκειο του Ερμή και η σχέση του με το ανθρώπινο DNA

Το σχήμα του DNA είναι γνωστό σε όλους μας, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι μεγάλη ομοιότητα με το κηρύκειο του Ερμή και το σήμα του Ασκληπιού στην αρχαία Ελλάδα! Το κηρύκειο του Ερμή έχει μεγάλη ομοιότητα με το έμβλημα του Ασκληπιού, το οπoίο στην συνέχεια υιοθετήθηκε από τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη.

O τάφος του Αριστοτέλη - Δείτε το βίντεο με την ψηφιακή Αναπαράσταση του Μνημείου

Το πιο σημαντικό εύρημα από τις εικοσαετής ανασκαφές στην περιοχή των  Σταγείρων ανακοινώθηκε  στη Θεσσαλονίκη,σε εκατοντάδες αριστοτελιστές αλλά και στο σύνολο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Ο τάφος του Αριστοτέλη, ο οποίος έχει επιβιώσει για 2.400 χρόνια στην πατρίδα του καθώς και το μνημείο που είχε δημιουργηθεί προς τιμήν του από τους συμπατριώτες του ανακαλύφτηκαν στην Βόρειο Ελλάδα.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

H κίνηση των Περσικών πλοίων μετά την μάχη του Μαραθώνα και ο αγώνας δρόμου των Αθηναίων

Στη μάχη του Μαραθώνα 10.000 Έλληνες  από τους οποίους 9.000 Αθηναίοι και 1.000 Πλαταιείς, νίκησαν  τον τουλάχιστον περισσότερο από δύο φορές σε  ισχύ Περσικό στρατό  του Δάτη και του Αρταφέρνη. Περίπου 6.000 Πέρσες σκοτώθηκαν στη μάχη. Το υπόλοιπο μέρος του στρατού κατάφερε να σώσει  επιβιβαζόμενοι στα πλοία τους, τα οποία ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο του Μαραθώνα.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

H χαμένη Κινεζική πόλη και η σύνδεση της με τον Μέγα Αλέξανδρο

Πεκίνο, ανάμεσα στους αμμόλοφους και τα ερείπια τις άλλοτε ακμάζουσα οάσεις στο θρυλικό αρχαιολογικό Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας έχει βρεθεί μια αρχαία πόλη που μπορεί πιθανότατα να έχει κατοικηθεί από εκστρατευτικό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δύο βυθισμένες αρχαίες πόλεις βγήκαν στην επιφάνεια - Δείτε το video

Δύο αρxαίες πόλεις που για αιώνες βρισκόταν στο βυθό της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο Βρετανικό Μουσείο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Βυθισμένες πόλεις: Χαμένες πόλεις της Αιγύπτου» περισσότερα από διακόσια τέλεια διατηρημένα ευρήματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων του αγάλματος από γρανίτη άγαλμα ύψους 5,4 μέτρων του θεού Άπι και ένα άγαλμα της θεάς Ίσιδος, ηλικίας 1.200 χρόνων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Βρήκαν οι Μινωίτες πρώτοι από όλους την Βόρεια Θάλασσα

Στην Γερμανία αναθέρμανε το ενδιαφέρον σχετικά με τα νέα καταπληκτικά  ευρήματα  των εθνολόγων  Hans Peter Duerr στη Βόρεια Θάλασσα, παρά την αρχική καχυποψία.



Ποιος ανακάλυψε τη Βόρεια Θάλασσα; O Πυθέας τον 4ο αι. π.Χ. θα έλεγε ο καθένας,  κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει, και να τεκμηριωθεί επιστημονικά. Ωστόσο, ο Γερμανός εθνολόγος και ιστορικός του πολιτισμού Hans Peter Duerr προσπάθησε αλλά και συνεχίζει να προσπαθεί για πολλά χρόνια να αλλάξει αυτή την άποψη.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο Αλήτης και ο χρησμός του Μαντείου της Δωδώνης

O Αλήτης, καταγόταν από την μεριά του πατέρα του από τον Ηρακλή, που ήταν και δισέγγονος του. Από τη μητέρα του καταγόταν από τον Ιόλαο, τον ανιψιό του Ηρακλή.

Η πολιορκία της Τύρου από τον Αλέξανδρο.

Για τη πολιορκία της Τύρου από τον Αλέξανδρο έχουν γράψει πολλά. Λίγοι ωστόσο, αναφέρουν το γεγονός ότι, ενώ ο Αλέξανδρος ζήτησε ειρηνική συμβιβαστική λύση με την πόλη της Τύρου, εκείνοι  σκότωσαν τους απεσταλμένους  του  και πέταξαν το σώμα τους έξω από τα τοίχοι  Στη συνέχεια, ο Αλέξανδρος αποφάσισε να πάρει την πόλη δια της βίας (Φεβρουάριος 333), σε μια πολιορκία που κράτησε με διαλείμματα περίπου 10 μήνες!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

O τάφος της βασίλισσας Νεφερτίτης

Η πιθανότητα ότι ο τάφος της βασίλισσας Νεφερτίτης να είναι σε ένα κρυφό δωμάτιο πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών επανεξετάζεται από την αρχαιολογική υπηρεσία του Καιρού, μετά από ανάλυση των στοιχείων από τις τομογραφίες που είχαν λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2015.

Η πονηριά του Κολοκοτρώνη κατά την κατάληψη της Πρωτεύουσας της Ζακύνθου

Τo Μάρτιο του 1811, τα στρατεύματα τα βρετανικά στρατεύματα της Ζακύνθου εισβάλουν στη Λευκάδα, για να καταλάβουν το κάστρο νησιού, που είχε καταληφθεί από τους Γάλλους.  Η συνολική ισχύς των στρατιωτών υπολογιζόταν γύρω στις  3.000 (Βρετανοί, Κορσικανοί, Έλληνες, Καλαβρέζοι , Σικελοί).

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Νέα ευρήματα αρχαίου ναυαγίου

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ένα αρχαίο ναυάγιο ανακαλύφτηκε στο αρχαίο λιμάνι της Καισαρείας, από το οποίο ήρθαν στην επιφάνεια ειδώλια, νομίσματα και όργανα πλοήγησης, ηλικίας 1.600 χρόνων,αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις αυτού του είδους τα τελευταία 30 χρόνια.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Νεάντερταλ και η εξαφάνιση τους

Μια νέα θεωρία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση των Νεάντερταλ ρίχνουν οι επιστήμονες του Cambridge University. Ο σύγχρονος άνθρωπος εξολόθρευσε τους Νεάντερταλ με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι κατακτητές σκότωναν μαζικά τους ιθαγενείς  στην Αμερική. Εμείς μεταδόσαμε στους Νεάντερταλ νόσους που το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει

Μέγας Αλέξανδρος και οικονομία

Ο Αλέξανδρος τον χειμώνα του 335, εργάστηκε για την οργάνωση του βασιλείου, επειδή σκόπευε να απουσιάσει στην Ασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά σκόπευε να κατακτήσει την Περσία, διώχνοντας το Δαρείο να ανέβει στο θρόνο, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για την εκστρατεία του Ξέρξη κατά το παρελθόν, που είχε προσπαθήσει να υποδουλώσει όλους τους Έλληνες.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πως κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες

Ερευνητές, επιστήμονες και αρχαιολόγοι, για αιώνες ερευνούν πως χτιστικών οι πυραμίδες της Αιγύπτου, ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος από τη Γαλλία φαίνεται πως βρήκε την λύση στο αίνιγμα αυτό.

Βρέθηκε πανάρχαια σαρκοφάγος

Ένας από αυτούς λέγεται ότι ανήκουν σε έναν βασιλιά Ανουνάκι ... Αυτή η ανακάλυψη ήταν εντελώς τυχαία την άνοιξη του 2008.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο χρησμός την Πυθίας για την Ελλάδα

Μια προφητεία για την διαχρονικότητα του Ελληνισμού, είχε πει το μαντείο, η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και πολλοί τη θεώρησαν πολύ επίκαιρη!

Όταν κατά τα πρώτα χρόνια του 2ου π.Χ. αιώνα ο Αρκάδας Φιλοποίμην, είδε τη διάθεση για συμμετοχή σε ελληνικές υποθέσεις του Ρωμαίου υπάτου Flaminikou, συνειδητοποίησε ότι οι Έλληνες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα σε σχέση με το μέλλον τους.

Βρέθηκαν Ναοί θαμμένοι στα κάτω από την Ακρόπολη

Σύμφωνα με την 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων του Παρθενώνα, υπάρχουν 3 ναοί, πριν το Παρθενώνα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως ή ενσωματωμένοι στα τείχη.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

1821 ιστορικές Στιγμές



23 Μαρτίου 1821
Αρχίζει η Επανάσταση με την κατάληψη της Πάτρας όπου και κηρύσουν την Επανάσταση στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

25 Μαρτίου 1821 
Συμβολική ημερομηνία έναρξης της ελληνικής επανάστασης. Ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός ορκίζει τους επαναστάτες στη Μονή της Αγίας Λαύρας.
Οι επαναστάτες είχαν εισέλθει από τις 23 Μαρτίου στην πόλη των Πατρών και κήρυξαν την επανάσταση στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης απελευθερώνουν την Καλαμάτα από τους Τούρκους.